piątek, 1 grudnia 2017

Ananasek

Kącik łasucha


ANANASEK
 
1. Biszkopt

2. Masa
  • 1 puszka ananasów
  • 1 budyń śmietankowy 
Z puszki ananasów odlać sok. Na soku ugotować budyń (można dolać wody, aby zwiększyć objętość). Owoce ananasa pokroić w kostkę, połączyć z budyniem i przestudzić.

3. Piana 
  • 4 białka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 15 dag wiórków kokosowych
Białka ubić z cukrem, dodać kokos i lekko wymieszać.

Składanie ciasta:
Biszkopt - Masa - Piana
Zapiec ok. 15-20 min. na złoty kolor



Zwalczając jesienną depresję postanowiłam wrócić do czynności, która lata temu sprawiała mi ogromną frajdę czyli pieczenie ciast. Rezultat powyżej.
Wstyd się przyznać, ale przy pisaniu tego posta miałam kłopot z wiórkami. ;)






Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza